Spørgsmål & Svar
Mit barn vil gerne prøve voltigering, hvordan gør jeg?
Kontakt os for at få en gratis prøvetime. Vil dit barn gerne starte til voltigering, finder vi en plads på et hold, hvor hun/han passer bedst ind. Efter aftale med os, skal der tilmeldes på holdet her på vores hjemmeside.
Er en prøvetræning gratis?
Det er gratis at komme til første prøvetræning.
Skal man kunne ride for at starte til voltigering?
Man behøver slet ikke kunne ride, for at gå til voltigering. Man behøver faktisk aldrig have siddet på en hest før, bare man kan lide heste. Det er en større fordel, hvis man har gået eller går til gymnastik. Du kan sagtens være nybegynder i både hest og gymnastik. Vi hjælper dig stille og roligt igang, så du får den bedst mulige oplevelse til gymnastik på hest.
Hvad skal jeg vide før jeg starter/kommer til prøve træning?
Før du starter til voltigering eller kommer til en prøve træning, er der ikke rigtig noget du skal købe, for at blive klar. Almindelige gymnastiksko eller meget bløde kondisko kan gøre det, til de få første par gange, men vi ser gerne at du køber voltigeringssko, hvis du gerne vil fortsætte.
Dit tøj skal give god mulighed for bevægelse og gerne sidde tæt. Tag tøj på efter vejret, da vi træner i en ridehal.
Se mere omkring påklædning under punktet ” Hvilken påklædning skal man have på til voltigering?”
Du skal ikke møde op i ridebukser, ridestøvler og ridehjelm ??
Hvordan tilmelder jeg mit barn?
Tilmeld kun efter aftale med os. Når vi har fundet et hold til dit barn, tilmelder du dit barn på holdet her på vores hjemmeside. Først skal du oprette en profil til dit barn, og derefter betale klub kontingent. Når du har gjort det, kan du tilmelde holdet.
Det hele foregår under fanen ”tilmelding”
Hvor gammel skal man være for at gå til voltigering?
Hos os skal man være mellem 6 – 99 år for at gå til voltigering.
Hvorfor bruger man ikke ridehjelm?
Til voltigering bruger vi af sikkerhedsmæssige årsager ikke ridehjelm. Det lyder måske fjollet, da den jo beskytter hovedet. I voltigering er man tæt sammen flere på hesten ofte, og ridehjelmene kan derfor sidde fast i hinanden, eller den anden kan komme til at gribe fat i ens hjelm. Det kan også ske, at man sidder fast med hjelmen i resten af udstyret, da vi også tit har hovedet nedad. Udover at man kan komme til at sidde fast, så udfordrer en ridehjelm balancen, og giver større risiko for fald og skader.
Hvis man falder af i voltigering, er det sjældent at der opstår hoved skader, eller at man falder med hovedet først. Gør man det, vil skyggen på ridehjelmen være uhensigtsmæssig, og kan føre til slemmere skader, grunden vinklen som man falder på.
De skader vi oftest ser i voltigering er ankel skader, da benene for det meste kommer først ned. Man enten hopper eller mister balancen, og bliver ikke ”kastet af” som til almindelig ridning.
Er du stadig i tvivl om du vil lade dit barn gå til voltigering uden ridehjelm, så tag en snak med os. Vi vil rigtig gerne forklare mere om sikkerhed i sporten.
Hvornår ligger voltigeringssæsonen?
En voltigeringssæson i VKT ligger oftest fra oktober til september. Man er dog altid velkommen til at kontakte os for tilmelding i løbet af året, og få en gratis prøvetræning.
Stævnerne ligger som regel mellem marts og september, og i vinterhalvåret holder vi gerne klub aktiviteter og stævner på træhest indendørs.
Hvad bruges en træhest til?
Træhesten er et fantastisk ekstra redskab vi bruger til alle voltigerings træninger. Man kan øve alle øvelser, og virkelig nørde teknik på den. Den er super til at afprøve nye øvelser, og gør bare at man har mulighed for at træne øvelserne uendeligt.
Er man nybegynder, er træhesten også rigtig vigtig, for at den nye voltigør kan prøve voltigeringsøvelser af før de prøver på en levende hest.
Er det en god ide med en træhest derhjemme? JA helt sikkert, hvis man har plads og råd! Og der selvfølgelig er en ivrig voltigør, som bare elsker sporten og vil have den med hjem.
Det er selvfølgelig ikke et krav, at man køber sin egen træhest.
Er man dog interesseret i at tilføje en træhest til hjemmet, kan de bestilles og købes her hos Lindqvist Voltige.
Hvordan foregår en voltigerings træning?
Vores voltigerings træninger er selvfølgelig forskellige fra gang til gang og fra niveau til niveau, men som udgangspunkt har vi samme struktur.
Træningerne varer 1,5 time, men vi ser også gerne at man deltager i at gøre hesten klar før og sadle af efter. Det aftales med træneren.
Vi starter med en god opvarmning på ca. 30 minutter, som kan være inkl. lidt træning på træhesten. Mens vi mennesker varmer op, bliver hesten også opvarmet af longeføren.
Når hesten er klar, begynder holdet at lave øvelser på hesten, som koordineres af træneren og longeføren.
Vi voltigerer alle på både højre og venstre volte, for at styrke vores heste til begge sider. Hesten får også pauser i løbet af de 1,5 time hvor den er i gang, så den både får pusten ligesom vi mennesker har brug for, og for at den kommer ud af volten (cirklen).
Hvad forventes der af mig som forælder?
Som forældre til et barn som går til voltigering hos os, har vi forventninger til jer, ligesom I har forventninger til os
Vi forventer at der er god kommunikation mellem forældre og trænere. Herunder at man altid melder afbud til sin træner, så de ved hvis en voltigør på deres hold ikke dukker op.
Vi holder mange arrangementer i klubben i løbet af året, og vi ser gerne at der deltages i det meste. Her har vi ofte brug for hjælp fra forældre hænder til at udfylde poster. Forældre opbakningen gør det nemlig muligt, at vi kan afholde stævner og andre arrangementer.
Vi holder bla. gerne Juleshow, træheste stævne, almindeligt stævne, diverse andre opvisninger og weekend træningslejre.
Der er ikke behov for alle hjælper hver gang, men at man på skift melder ind. Vi melder selvfølgelig ud, når vi har brug for hjælp og til hvad. ??
Forældremøder afholder vi gerne i starten af ny voltige sæson på holdene, for at afstemme forventninger med forældre og elever, og tale om deltagelse i diverse arrangementer osv. i løbet af året.
Hvilken påklædning skal man have på til voltigering?
I voltigering handler det jo om kroppen, og derfor er det vigtigt at man kan bevæge sig frit i sit tøj, når man træner. Det skal gerne sidde tæt, så træneren nemt kan se kroppen og rette voltigøren i øvelserne. Det er også vigtigt i forhold til at man ikke sidder fast i udstyret eller hinanden.
Til voltigering har vi bløde gymnastiksko på, og der findes specielle voltigeringssko, som er lavet til sporten. Der findes mange forskellige modellerDet vigtigste er, at vi gerne vil passe på hesten, og med voltigeringssko, kan vi hjælpe dette godt på vej, samtidig med at det giver god fri bevægelse til voltigøren.
Håret skal sættes op, så det ikke forstyrrer voltigøren. Det er rigtig træls at skulle rette på sit hår hele tiden, fordi det kommer i ansigtet.
Alle smykker skal tages af, for at man ikke sidder fast, og det er også super ærgerligt, hvis ens smykke går i stykker. Øreringe kan sidde fast i udstyr eller hestens hår, og man vil derfor undgå at få revet øreringe ud, eller i værste fald revet igennem øreflippen. Der er også risiko for at man mister sine smykker, og de findes sjældent igen i ridehus bunden.
Hvor køber man voltigeringssko?
Du kan købe voltigeringssko hos Lindqvist Voltige.
Er der stævner i voltigering?
Ja der afholdes stævner mellem marts og september som regel. I vinterhalvåret afholdes der konkurrencer på træhest. Stævnerne afholdes af forskellige klubber i danmark, og vi plejer at holde 1-2 stævner i klubben.